Interim management

Geen organisatie is hetzelfde. In de mensen die ik in mijn werk tegenkom zie ik het hele kleurenpalet en de diversiteit van het leven terug. Dat maakt een interim opdracht voor mij zo boeiend. Ongeacht welke tijdelijke managementpositie ik invul; altijd is mijn eerste doel het helder krijgen van de organisatiedoelstellingen. Daarna bekijken we hoe de mensen binnen de organisatie dit met elkaar kunnen realiseren.

Mijn uitdaging is om een interim opdracht zo in te vullen dat de mensen in de organisatie daarna verder kunnen met de opgedane inzichten. Met een nieuw bewustzijn van hun talenten en hun kwaliteiten maar ook met beter zicht op de schaduwkanten, zodat de organisatie ook naar de toekomst toe profiteert van de optimale combinaties van kwaliteiten en de meest productieve samenwerking.

Advies

Anders dan bij interim management sta ik bij een adviesopdracht meer naast de organisatie. Als sparringpartner van het management ga ik met u in gesprek. Een frisse blik van buitenaf geeft dikwijls nieuwe inzichten en inspireert om zaken anders aan te pakken.

Mijn ervaring met coaching, leiderschapstrajecten en interim management vormt een belangrijke rode draad in mijn adviezen. Iedere verandering gaat tenslotte over mensen en wat hen bezighoudt in de context van uw organisatie. Zij zijn het die de verandering gaan realiseren. Het zichtbaar worden van hun (vaak nog verborgen) talenten is voor mij een grote drijfveer, en voor uw organisatie de sleutel tot duurzaam succes.

Coaching

Mensen zijn het gelukkigst en het meest succesvol als ze mogen doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Coaching is een effectieve manier om u bewust te worden van wat uw talenten en kwaliteiten zijn. Maar ook om inzicht te krijgen in de valkuilen of ingesleten patronen, die u – vaak zonder dat u het door heeft – hinderen om verder te komen in uw carrière en uw persoonlijke ontwikkeling.

Coaching op organisatieniveau is gericht op leiderschapstraining en groeps- of procesbegeleiding. Thema’s waar intensief aan wordt gewerkt zijn zelfkennis, beweegredenen, verbinden in communicatie en het vermogen om andere mensen binnen uw organisatie te laten groeien. Ook hier zijn bewustwording en inzicht de sleutelwoorden, niet alleen op het niveau van de eigen kwaliteiten en drijfveren, maar vooral ook om de dynamiek en interactie binnen het team te kunnen inzetten voor het beste resultaat.

Ik heb veel ervaring met diverse beproefde methodieken voor de coachingvragen in uw organisatie. Welk traject we ook ingaan, één tool is wat mij betreft onmisbaar: humor!