Marien Colijn

Mijn naam is Marien Colijn. Mijn werkzame leven wordt gekenmerkt door veel diversiteit en is serieus gestart in de financiële dienstverlening. Ik ben van adviseur doorgegroeid naar manager.

Als leidinggevende heb ik veel geleerd over mezelf en over hoe de mens zich verhoudt tot de organisatie. Daarbij werd ik geboeid door de kracht van organisatieculturen. Ik wilde daarmee aan de slag in andere organisaties.

Zo is Ym Interim, Advies & Coaching ontstaan.

 

Opleiding

Tijdens de opleiding Bedrijfskunde aan de Open Universiteit werd mijn fascinatie voor verandermanagement gerelateerd aan leiderschap steeds groter. Geen wonder dus, dat juist die materie overal in mijn loopbaan terugkomt. Om professioneel als trainer en coach te kunnen functioneren, heb ik een opleiding tot coach gevolgd. Nog steeds doe ik nieuwe inspiratie en kennis op door me nieuwe methodieken eigen te maken en me te blijven verdiepen in andere interessante invalshoeken. De keuze voor de in te zetten methodiek maak ik altijd in zorgvuldig overleg met de klant.

In 2014 heb ik de opleiding Corporate Antropologie gevolgd aan de Academie voor Organisatiecultuur. Deze opleiding is een waardevolle aanvulling op mijn consultancyervaring. Corporate antropologie geeft inzicht in organisatieculturen en de dynamiek van groepsprocessen. Dat inzicht is onmisbaar om die interventies te kiezen die leiden tot een productieve, sociale en duurzame organisatiecultuur.

Passie

Mijn passie voor reizen heeft ook een link met mijn werkwijze. Niet de eindbestemming, maar de reis zelf is het doel. Juist de groepsprocessen die tijdens een veranderingstraject plaatsvinden en de zoektocht en groei die mensen daarbij doormaken vind ik fascinerend. Daarbij ga ik weerstanden en complexiteit niet uit de weg, integendeel. Die beschouw ik als een welkome bron van nieuwe inzichten en inspiratie. Tussentijdse monitoring en evaluaties zijn dan ook altijd onderdeel van het traject.

Als ik op reis ben, of het nu door de hoogvlakten van Bolivia, de ruige natuur van Alaska of de cultuurrijke Europese steden is, word ik vaak op mezelf teruggeworpen en kom ik mezelf regelmatig tegen. Dat levert boeiende lessen en onverwachte vergezichten op. Ik vind dat een mooie metafoor voor wat er gebeurt bij organisatieveranderingen, als mensen aangemoedigd worden om op een andere, diepere manier naar zichzelf en naar wat hen onderling verbindt te kijken. Die weg is niet altijd makkelijk en dat weet ik uit ervaring. Daarom geeft het mij des te meer voldoening en plezier als ik mensen in dat proces kan ondersteunen om hun kracht en eigenheid te (her)vinden en nieuwe mogelijkheden in zichzelf te ontdekken.