Leiderschap is een vak

Bij de meeste leiderschapstrajecten is visionair leiderschap de focus. Hoe inspireer ik mijn mensen vanuit mijn eigen authenticiteit om samen met mij de missie van de organisatie gestalte te geven? Over dit thema zijn veel boeken geschreven en worden mooie succesverhalen gedeeld. Ook vanuit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze trajecten waardevol en inspirerend zijn.

Veel minder aandacht gaat uit naar de vraag hoe je dit  leiderschap in praktijk brengt. Als je eenmaal geïnspireerd bent door een visie en de ambitie, hoe komen we daar dan? Op die vraag wil ik graag een antwoord geven.

Zelf zie ik dit strategisch leiderschap steeds meer als een vak, een ambacht waarin je jezelf kunt bekwamen. Effectief gebruik leren maken van de vele methoden en technieken om handen en voeten te geven aan jou ambachtelijke leiderschap en je mensen mee te nemen op de juiste route om je ambitie echt te verwezenlijken. 

Op basis van mijn kennis en ervaring heb ik een aantal methoden en technieken geselecteerd waar ik fan van ben en die in mijn praktijk hun toegevoegde waarde ruimschoots hebben bewezen. Ik heb ze gebundeld in een programma dat ik wil verbinden aan het verhaal van de ‘Reis van de Held’.

De reis van de held

Deze reis, die in talloze vormen in de hele wereldliteratuur opduikt, verloopt via een vast stramien dat wonderwel past op de stadia in de route van het leiderschap op weg naar het verwezenlijken van de missie van de organisatie. 

In dit traject heb ik een vrije vertaling gemaakt van de reis van de held naar praktische tools en vaardigheden die je nodig hebt op deze reis.

Wij focussen ons op de volgende stadia:

  • Het (heimelijk) verlangen en de oproep tot avontuur
  • Inzicht in je bijzondere kwaliteiten
  • Het accepteren van hulp
  • Het aangaan van de strijd met je vijanden (slechte ervaringen)
  • Het aankomen aan het einde van deze etappe en je voorbereiden op de volgende. Wetend dat de reis van de held altijd verder gaat.

Het oorspronkelijke verhaal is geschreven door Joseph Campbell: ‘De Held met de Duizend Gezichten’.

Dit programma kan ook een krachtige aanvulling op – of een combinatie zijn met – andere leiderschaps- of teamontwikkeltrajecten.

Aanbod

Deze methode voor Ambachtelijk leiderschap bied ik zowel als in-company traject aan, als op basis van open inschrijving. In deze brochure lees je meer over Ambachtelijk leiderschap. Wanneer je de mogelijkheid wil verkennen dit leiderschapstraject voor jouw team of organisatie in te zetten, ga ik graag met je in gesprek. Na dit gesprek breng ik een vrijblijvende offerte op maat uit.

Wil je deelnemen aan het open traject? Dat kan ook. Stuur mij een berichtje of bel mij en ik zorg ervoor dat je meer informatie en de geplande data ontvangt.

In beide gevallen kun je contact opnemen via een bericht op het contactformulier op mijn website, een mail naar info@ym.nl of bel mij op 06 – 50 944 858. Ik kom dan binnen een werkdag op jouw vraag terug.