Leiderschap is een vak

Bij de meeste leiderschapstrajecten is visionair leiderschap de focus. Hoe inspireer ik mijn mensen vanuit mijn eigen authenticiteit om samen met mij de missie van de organisatie gestalte te geven? Over dit thema zijn veel boeken geschreven en worden mooie succesverhalen gedeeld. Ook vanuit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze trajecten waardevol en inspirerend zijn.

Veel minder aandacht gaat uit naar de vraag hoe je dit  leiderschap in praktijk brengt. Als je eenmaal geïnspireerd bent door een visie en de ambitie, hoe komen we daar dan? Op die vraag wil ik graag een antwoord geven.

Zelf zie ik dit strategisch leiderschap steeds meer als een vak, een ambacht waarin je jezelf kunt bekwamen. Effectief gebruik leren maken van de vele methoden en technieken om handen en voeten te geven aan jou ambachtelijke leiderschap en je mensen mee te nemen op de juiste route om je ambitie echt te verwezenlijken. 

Op basis van mijn kennis en ervaring heb ik een aantal methoden en technieken geselecteerd waar ik fan van ben en die in mijn praktijk hun toegevoegde waarde ruimschoots hebben bewezen. Ik heb ze gebundeld in een programma dat ik wil verbinden aan het verhaal van de ‘Reis van de Held’.

De reis van de held

Deze reis, die in talloze vormen in de hele wereldliteratuur opduikt, verloopt via een vast stramien dat wonderwel past op de stadia in de route van het leiderschap op weg naar het verwezenlijken van de missie van de organisatie. 

In dit traject heb ik een vrije vertaling gemaakt van de reis van de held naar praktische tools en vaardigheden die je nodig hebt op deze reis.

Wij focussen ons op de volgende stadia:

  • Het (heimelijk) verlangen en de oproep tot avontuur
  • Inzicht in je bijzondere kwaliteiten
  • Het accepteren van hulp
  • Het aangaan van de strijd met je vijanden (slechte ervaringen)
  • Het aankomen aan het einde van deze etappe en je voorbereiden op de volgende. Wetend dat de reis van de held altijd verder gaat.

Het oorspronkelijke verhaal is geschreven door Joseph Campbell: ‘De Held met de Duizend Gezichten’.

Deze methode bied ik bij voorkeur aan als in-company traject, desgewenst in aanvulling op of in combinatie met een leiderschaps- of teamontwikkelingstraject.

In-company

Wil je meer informatie over een in-company traject? Stuur mij dan een bericht via het contactformulier op de website of mail mij op info@ym.nl.