Een training voor leiders van nu

Het moment dat ik in mijn ondernemerschap het gedachtegoed van Deep Democracy tegenkwam – en later ook Co-Resolve – is een belangrijk ijkpunt geweest. Deze methoden verrijken mijn interventiemogelijkheden in mijn werk, maar dragen ook zeker bij aan mijn persoonlijke groei.

Het was daarom een logische keuze mij als Co-Resolve Instructor te laten certificeren. Co-Resolve is een leiderschapstool die gebaseerd is op het gedachtegoed van Deep Democracy. Ik heb voor de Co-Resolve-variant gekozen vanwege de toepasbaarheid in de praktijk van alle dag waar leidinggevenden in welke vorm dan ook mee te maken hebben. Op dat vlak voer ik ook het merendeel van mijn opdrachten uit. Ik richt mij voornamelijk op in-company-trajecten.

Co-Resolve is een training voor leiders van nu. Op basis van de beproefde Deep Democracy-methode, worden theorie en gesprekstechnieken aangereikt om gesprekken met de groep, afdeling of het bedrijf te optimaliseren. In een tweedaagse training – verdeeld over meerdere weken – behandelen we de theorie en leggen we diverse gesprekstechnieken uit. Natuurlijk krijg je ruimschoots de gelegenheid om je deze eigen te maken.

De training biedt de mogelijkheid tot individuele coaching en directe feedback. Zo is de hands-on benadering van de training gegarandeerd.

Over Deep Democracy, the Lewis method

Deep Democracy is een innovatieve en zeer krachtige methode voor het leiden en begeleiden van groepen. Deze methode is ontwikkeld om besluiten met 100% draagvlak te bereiken. Anders dan in een meerderheidsdemocratie hebben zowel de meerderheid als de minderheid zeggenschap in een besluitvormingsproces. De technieken binnen dit model zorgen ervoor dat zoveel mogelijk stemmen in een groep hoorbaar worden. Zo wordt de potentie van een groep volledig benut. Door alle expertise en kennis van de totale groep te bundelen, komen duurzame beslissingen tot stand. De technieken zijn geschikt voor allerlei soorten groepen in diverse contexten; van zeer kleine groepen tot hele grote.

Oorsprong

Deep Democracy is begin jaren 90 in Zuid-Afrika door Myrna Lewis ontwikkeld in het bedrijfsleven, ten tijde van de overgang van apartheid naar democratie. Inmiddels wordt de methode in meer dan twintig landen over de hele wereld gebruikt en ingezet in een groot aantal sectoren: het bedrijfsleven, politiek, zorgsector, onderwijs, non-profitsector, sociaal activisme en in de familie- en privésfeer.

Praktische informatie training Co-Resolve

  • Wil je meer informatie over een in-companytraject? Stuur me dan een bericht via het contactformulier van de website of mail mij op info@ym.nl.
  • Ook voor open inschrijvingen kun je mij mailen op info@ym.nl of een bericht sturen via het contactformulier van de website. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.
  • De brochure over deze training mag je altijd vrijblijvend downloaden en/of doorsturen naar mensen uit je netwerk die geïnteresseerd zijn.

Data

Er staan op dit moment nog drie trainingen gepland voor dit jaar:

  • woensdag 30 mei en woensdag 13 juni
  • vrijdag 14 september en woensdag 10 oktober
  • donderdag 8 en vrijdag 30 november

 

Ik werk samen met Deep Democracy Academy en The House of Deep Democracy