Het is stil in de woestijn van Wadi Rum. Onze bedoeïenengidsen hebben zojuist een vuurtje gemaakt waarop de thee wordt bereid. Alle ingrediënten komen uit de natuur. Wij zitten op kleedjes die zorgzaam uitgespreid zijn op het rode zand. Iedereen trekt een inspiratiekaart om te reflecteren op zijn of haar coachvraag van deze reis door Jordanië. De gedachten en de gesprekken dwalen alle kanten op.  Nieuwsgierig, verrast, geraakt, soms een beetje ongemakkelijk en samen puzzelend, maken we een verbinding tussen de tekst op de kaarten en onze persoonlijke coachvragen. 

De volledige coachreisgroep

We hebben onze eerste coachreis afgerond in de eerste week van april. Reizen en verblijven in een Middenoosters land waar alles anders is, helpen mee om uit je comfortzone te komen en je te verdiepen in je eigen ontwikkelvraagstuk. Waarom heb ik ingetekend voor deze reis? En wat wil ik onderzoeken deze week? Dat zijn de twee vragen die centraal staan bij de start.

Petra, Jordanië

De overige dagen staan in het teken van verdieping en bewustwording van je patronen. Wat doet het met je als alles anders is? De taal, de gewoontes, het eten, de sanitaire voorzieningen en afspraken maken. Alles is een aanknopingspunt om op te reflecteren. Wat hebben we genoten van de wandelingen, de uitzichten, de natuur en van de spontane verbindingen die op deze reis zijn ontstaan.

Zonsondergang in de woestijn

Wat voor mij opnieuw een indrukwekkende gewaarwording was, zijn de gastvrijheid en vrijgevigheid van de Jordaniërs. Een arm land wat maar ternauwernood in haar basale behoeften kan voorzien en toch drie miljoen vluchtelingen verwelkomd heeft.

Dank Jordanië dat ook wij er weer zo welkom waren.

Vuur maken in de woestijn

In oktober organiseren wij weer een coachreis naar Jordanië. Informeer gerust als je meer informatie wenst.


Getagd op: