Afgelopen voorjaar ging Marijke met ons mee naar Jordanië. In deze blog vertelt Marijke waarom ze meeging en wat ze heeft ervaren tijdens en na haar reis naar Jordanië. 

Met coach Marien Colijn

“De aankondiging ontving ik in september 2018. Met een kleine groep begin april 2019 naar Jordanië, bezoek aan Petra en Wadi Rum en ook nog met jezelf aan de slag. Dat leek me een mooie combi. Thuis moest er wel een en ander geregeld worden qua werk en met een jonge hond, maar mijn man heeft gewoon een week vrij genomen. Hoe lief is dat! Als klap op de vuurpijl kreeg ik de reis cadeau van mijn werkgever, als dank voor mijn inzet in 2018. Voor mij kon het al niet meer stuk, alhoewel ik nog een paar maanden moest wachten voor vertrek.

Jordanië is een prachtig land met een rijke geschiedenis, waar vele nationaliteiten met en naast elkaar leven. Een parel in het Midden-Oosten.

Even uitrusten…

De groep bestond uit vijf andere dames, begeleid door Marien Colijn en Marjan Kos. Als basis voor je eigen ontwikkeling gebruiken Marien en Marjan de ACT-analyse. Deze analyse geeft mij een waardevolle inkijk in en vooral ook nieuwe inzichten over mijzelf. Tijdens de Jordaniëweek is er voldoende tijd en aandacht om hiermee aan de slag te gaan in individuele sessies met Marien of Marjan. Reflecteren met de andere deelnemers die tegen dezelfde dingen aanlopen is ook zeer verhelderend. 

In de omgeving van Petra hebben we heerlijk gewandeld en genoten van de prachtige bezienswaardigheden. Tussentijds voerde ik diverse persoonlijke opdrachten uit. Voor mij was het hoogtepunt de woestijn van Wadi Rum. Wat een bijzondere plek om te zijn en te slapen. Dat had van mij best langer mogen duren. De rust, de stilte… en het – ondanks mijn hoogtevrees – beklimmen van enkele hoge rotsen. Dat laatste was voor mij echt uit de comfortzone…

De woestijn van Wadi Rum, voor mij het hoogtepunt van Jordanië

Het verblijf in Wadi Musa (Petra) werd perfect verzorgd door Jolanda Koopman. Iedere dag heerlijke mezze om je vingers bij op te eten. Al met al is deze week voorbijgevlogen. De prettige begeleiding van Marien en Marjan heeft daar zeker toe bijgedragen. Regelmatig denk ik nog terug aan deze week en suddert het nog na in mijn hoofd. Om het heerlijke eten in ere te houden, maak ik regelmatig zelf mezze om toch nog even in Jordanië te zijn. Ik kan iedereen een weekje ‘Me-Time’ aanraden!”

Dankjewel Marijke voor het vertellen van jou Jordanië-ervaringen. Veel liefs van Marjan en Marien.

Getagd op: