De stilte is intens.

Alleen het gepruttel van de pan waarin onze gids op een klein vuurtje onze maaltijd bereidt, biedt wat geluid.

Af en toe de roep van een vogel die voorbij zweeft.

In de verte het geblaf van een hond. Een kudde geiten die mekkert.

De wandelroute die we vandaag aflegden was intensief. Onderdeel van een uitdagende etappe van de Jordan Trail. Deze route loopt van het noorden naar het zuiden van Jordanië en is maar liefst 675 kilometer lang. Dit land heeft een indrukwekkend en afwisselend landschap, een fascinerende bevolking en een rijke geschiedenis. In drie dagen wandel ik met een coachee en een gids door dit afwisselende en bijna magische landschap.

De coachee en de gids tijdens de wandeling

Dit decor is een bijzondere spiegel om als coachee je persoonlijke vraagstuk in aan te kijken. De insteek van jouw trail is dat je een persoonlijk vraagstuk onderzoekt en oude patronen ontrafelt. Je stelt die oude vertrouwde patronen ter discussie en misschien laat je ze los. Verken je nieuwe mogelijkheden en onderzoek je wat je daarbij ervaart en voelt.

Bij het vuurtje kunnen we weer wat ontspannen. In gedachten verzonken staren we over het ruige en lege landschap van Jordanië. Wat hebben we de afgelopen uren in onszelf ontmoet? En wat geeft stof tot nadenken? Hoe stiller het wordt, hoe meer je hoort…

Terwijl ik het landschap in mij opneem, realiseer ik mij weer wat een voorrecht het is om mijn werk in dit bijzondere land te kunnen doen. Dat ik mijn werk als coach kan combineren met mijn passie voor reizen en andere culturen.

De bijzondere gesprekken die ik voer met mijn coachees in een omgeving die uitnodigt om te overdenken, te spiegelen, te reflecteren en los te laten. Iedere individuele coachreis in Jordanië is weer anders. Dat maakt elke reis uniek, net als dit concept. 

Wil je weten hoe zo’n coachreis in Jordanië eruitziet? Lees en kijk hier dan verder.

Getagd op: