Elke keer als ik – met een team in-company of met een groep deelnemers van de open inschrijving – een Co-Resolve training instap, realiseer ik me weer hoe belangrijk en tegelijkertijd moeilijk het is om elkaar echt te horen. De bewustwording in de groep dat het zogenoemde in-checken een waardevolle en verbindende laag legt is altijd een mooi moment. Op dat energieveld kan de groep verder werken en verkennen op de voorliggende vraagstukken.

In deze tijd van snelle meningen, opinies en verdergaande polarisering van vraagstukken in organisaties en de maatschappij is het meer dan ooit belangrijk om elkaar opnieuw te bevragen en te horen. Echt moeite doen om te luisteren. Ook naar de meningen en invalshoeken die wat verder van ons af staan. Sterker nog: de uitdaging om juist dat onwelkome deel in onszelf te erkennen en te onderzoeken.

Een methodiek die in mijn beleving daar maximaal in ondersteunt en stuurt is Deep Democracy. Vanuit leiderschapsperspectief is de Co-Resolve variant de meest ondersteunende in de praktijk van elke dag sturen, in welke rol dan ook. Vorige week mocht ik de eerste tweedaagse afronden van het nieuwe jaar 2019. 

Getagd op: