Kortgeleden zag ik op een van de social media kanalen een bericht van het overlijden van Beverly Fortenberry. In één keer was ik weer terug in de tijd en zag ik mezelf als jonge en vooral onervaren leidinggevende bij een van de Nederlandse banken. Ik zocht nog naar mijn rol en positie toen zij vanuit de VS een consultancy opdracht deed. Haar opdracht was om een cultuurprogramma te introduceren en implementeren bij de organisatie waar ik werkzaam was. 

Niet eerder en ook niet daarna heb ik iemand ontmoet die zo professioneel en tegelijkertijd zo warm menselijk was. Haar schier eindeloze geduld, haar wijsheid om met mensen om te gaan inspireert mij tot op de dag van vandaag. 

Toen ik haar wat langer kende kreeg ik meer inzicht in haar levensverhaal. De persoonlijke tegenslagen die zij had overwonnen maakt haar in mijn ogen nog bewonderenswaardiger. ‘Always be professional’ was één van haar uitgangspunten, die nog steeds naklinken in mijn herinnering. 

Dit beeld van Beverly deel ik tot op de dag van vandaag als het gaat over mijn eigen rolmodellen.

Dank Beverly voor je wijsheid en de inspiratie in mijn leven.

Getagd op: